Monstera Variegata Highly variegated pot size 19: now 99 euro instead of 129

Wanneer ga je meer MV vrijgeven?

When will you release more MV
De vraag "wanneer heb je meer potmaat X of MV?" is eigenlijk moeilijk te beantwoorden. Niet omdat we het je niet willen vertellen, maar omdat we het niet kunnen.
MV zijn planten die zelfs ons verrassen.
Laat me even uitleggen: Als we de moederplanten knippen, worden alle stekken gesorteerd op soort (topstek of stengelstek), grootte en rijpheid. Vervolgens matchen we deze stekken met een potmaat die wij correct achten (hoe groot zullen ze zijn als ze volledig doorgeworteld zijn). Dus hoeveel planten we in de toekomst zullen hebben van welke potmaat we zullen hebben, is echt moeilijk te voorspellen omdat ook de moederplanten sterk worden beïnvloed door het weer. Als het lang donker is, zullen de bladeren bijvoorbeeld kleiner zijn en groeien de planten langzamer, waardoor er meer tijd nodig is tussen de opkweek.
Als het om stengelstekken gaat: er groeit een hele nieuwe plant uit de knoop en we weten niet hoeveel schakeringen deze plant zal hebben. Deze stengelstekken worden altijd opgepot in potmaat 13 (wanneer het ons doel is om moederplanten te maken, kunnen de potmaten echter variëren tussen 11 en 13). We sorteren deze planten wanneer ze volledig beworteld zijn en verkoopklaar zijn.
Als je ooit hebt geprobeerd een MV te kweken uit een stengelstekken, weet je ook dat het maanden kan duren voordat er nieuwe groei optreedt. Topstekken groeien gelukkig een stuk sneller.
Alles wat we eerlijk kunnen zeggen is: we ZULLEN meer hebben van de maat die jij verkiest, we kunnen alleen niet zeggen wanneer. Goede dingen komen voor degenen die wachten
We krijgen ook veel vragen over onze wetsticks: in principe verkopen we ze wanneer de jongens die de moederplanten knippen, me er wat brengen. Ik kan op geen enkele manier precies weten wanneer dat zal zijn.
Vorig artikel Volgend artikel

Beschikbaarheid